USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Справа "Краяну": Мер Одеси Труханов вийшов із СІЗО

Слідство вважає, що Труханов причетний до розкрадання 185 млн гривень бюджетних коштів
Геннадій Труханов
Міський голова Одеси Геннадій Труханов
Джерело: відкриті джерела

Міський голова Одеси Геннадій Труханов вийшов з-під варти – за нього внесли 13,42 млн гривень застави. Про це повідомляє "Суспільне"

Заставу за Труханова вніс депутат фракції "Довіряй Ділам" Дмитро Танцюра.

Зазначимо, що Труханов перебував у слідчому ізоляторі з четверга, 4 травня. Вчора Труханова арештували з альтернативою внесення 13 млн гривень застави у справі щодо одеського "Краяну".

Що було раніше? 

У Труханова був інший запобіжний захід у цій справі. У 2018 році суд відпустив його на поруки тодішнього народного депутата від БПП Дмитра Голубова. Прокурор зазначив, що Голубов уже не є депутатом, а Труханов нібито посварився з ним, тобто обставини істотно змінилися.

Прокурор обґрунтовував необхідність посилення запобіжного заходу тим, що Труханов допускав порушення покладених на нього обовʼязків. Зокрема, він неодноразово пропускав судові засідання і "не завжди причини були поважними". Також, на думку прокурора, є ризик, що Труханов може переховуватись від суду за кордоном.

Новини за темою: Ексзаступника міністра Лозинського, підозрюваного в одержанні 400 тисяч доларів хабаря, взяли під варту

Водночас мер Одеси заявив, що "продовжується політичне полювання на нього як мера міста з боку САП". За словами Труханова, він є військовим, який давав присягу державі, а переховуватися не має наміру. 

Справа "Краян"

Слідство вважає, що Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету Одеси в сумі 185 млн гривень під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеною вартістю.

Теги: Одеса
Читайте також:
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?