USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Суд заочно арештував колишнього нардепа від" ОПЗЖ" Рената Кузьміна. У чому його підозрюють?

Екснардепу загрожує до 15 років з конфіскацією майна
Ренат Кузьмін
Джерело: відкриті джерела

Суд обрав колишньому народному депутату від забороненої "ОПЗЖ" Ренату Кузьміну запобіжний захід у виді тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Альтернатива у вигляді застави не передбачена.

Рената Кузьміна підозрюють у державній зраді. Працівники ДБР встановили, що екснардеп напередодні та на початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. 

"Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення, Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер", – зазначили у Бюро.

Метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави.

Кваліфікація

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше

Ще у січні Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова.

До того президент Володимир Зеленський позбавив Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна громадянства України. 

Читайте також:
У Чорнобильському заповіднику посадовці зрубали 100-річні дуби на 60 мільйонів гривень У Чорнобильському заповіднику посадовці зрубали 100-річні дуби на 60 мільйонів гривень
Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень
Кримінальну справу щодо Шабуніна ДБР відкрило на вимогу суду Кримінальну справу щодо Шабуніна ДБР відкрило на вимогу суду
На Волині злочинці переправили до Польщі майже 170 ухилянтів: Ділкам допомагала прикордонниця На Волині злочинці переправили до Польщі майже 170 ухилянтів: Ділкам допомагала прикордонниця