USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Суд ЄС скасував санкції проти Пшонки та його сина, – Bloomberg

Пшонку звинувачують у корупції, зловживанні службовим становищем, розкраданні грошей
Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Джерело: відкриті джерела

Колишній генпрокурор України Віктор Пшонка виграв суд ЄС щодо його виключення із санкційного списку. Про це повідомляє Bloomberg.

Генеральний суд Євросоюзу заявив у середу, 26 липня, що скасував рішення щодо запровадження обмежень проти Пшонки та його сина Артема, посилаючись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони ґрунтувалися на достатньо "твердій фактичній основі".

У своєму рішенні суд ЄС також зазначив, що не було зрозуміло, чи переконався блок у тому, що українська судова адміністрація поважає права на захист у місцевому кримінальному провадженні.

"Портрет Пшонки в золотій рамі, на якому він був зображений як римський Цезар, став емблемою корупційної ери підтримуваного Росією експрезидента України Віктора Януковича. Його син був депутатом від партії Януковича, його також звинувачують у розкраданні", − нагадує видання.

Що відомо про санкції

Європейський Союз запровадив обмеження проти майже 1800 осіб та організацій після нападу Росії на Україну, починаючи з анексії Криму у 2014 році та після вторгнення в країну в лютому минулого року. Оскарження санкцій у судах ЄС можуть тривати роками та рідко є успішним, оскільки Рада Євросоюзу, яка об’єднує урядових міністрів, часто повторно ухвалює свої рішення після судових поразок. 

Пшонку звинуватили в корупції, зловживанні службовим становищем, розкраданні грошей, а після того як він втік з України, активісти проникли в його будинок під Києвом, наповнений предметами розкоші, а також іконами та вазами.

Зазначимо, що Пшонка був генеральним прокурором України за часів президентства Віктора Януковича, якого було скинуто під час протестів на Майдані Незалежності у лютому 2014 року.

При цьому Янукович, Пшонка, його син та інші союзники втекли з країни до Росії та перебувають у розшуку в Україні.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
ДП ДП "Документ" надалі видаватиме паспорти чоловікам за кордоном: Рада ухвалила закон