USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Судове рішення про відсторонення Павелка від посади президента УАФ скасували

Застава, яку за Павелка у листопаді 2022 року внесла компанія "УАФ Маркетинг", перераховується на користь держави
Андрій Павелко
Джерело: РБК-Україна

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента Української асоціації футболу (УАФ). Про це пресслужбі УАФ повідомили адвокати асоціації.

Відповідне рішення ухвалив 11 липня Шевченківський суд міста Львів.

"Вказане рішення про відсторонення, продовження терміну дії якого постійно вимагали прокурори, так і не вступило в законну силу", - йдеться у повідомленні.

Що передувало?

16 червня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Львова Білинська задовольнив клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу і постановив змінити запобіжний захід на тримання під вартою терміном на 60 діб до 14 серпня включно. Про це повідомляв Football Hub.

Застава у розмірі 9,88 млн гривень, яку за Павелка у листопаді 2022 року внесла компанія "УАФ Маркетинг", перераховується на користь держави.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Відсторонення Павелка

У лютому суд відсторонив Павелка від виконання обов'язків президента УАФ терміном на один місяць – до 17 березня. Проте ухвала так і не набрала законної сили: Павелко подав на нього апеляцію.

Проте 14 березня Печерський районний суд вдруге відсторонив Павелка від посади президента УАФ.

Згідно з текстом ухвали, відсторонення Павелка подовжено до 13 травня. І, на відміну від попереднього рішення, підлягає негайному виконанню.

В УАФ вже відреагували на інформацію про відсторонення Павелка. Там кажуть, що відсторонення не було подовжено саме через те, що попереднє не набрало чинності.

Новини за темою: Виробник форми збірної України з футболу зробив комплект для російського клубу: Яка реакція українців

"Рішення суду, яким уперше було частково задоволено клопотання прокурорів про тимчасове відсторонення Андрія Павелка, не набрало законної сили. Бо суддя встановив особливий порядок його виконання – рішення набуде чинності тільки після оскарження в апеляційній інстанції. Тому наразі таке рішення не набуло чинності. Андрій Павелко, як і генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький, оскаржили попередні ухвали суду й сьогодні продовжують виконувати свої посадові обов’язки. Апеляційний розгляд триває", – зазначається у зверненні пресслужби асоціації.

Причина

Відсторонення Павелка стосується справи будівництва заводу з виробництва штучної трави, яке було відкрито ще у 2019 році. Президента УАФ звинувачують у розкраданні коштів.

У листопаді 2022 року Павелка заарештували, але згодом звільнили під заставу у розмірі майже 10 млн гривень. 

Читайте також:
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою