USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Суд так званої "ДНР" присудив українському військовому довічний термін

Окупанти звинуватили українського військового у нібито вбивстві мирного населення в Маріуполі
Так званий Верховний суд самопроголошеної ДНР засудив 28-річного українського військовослужбовця до довічного ув'язнення
Так званий Верховний суд самопроголошеної ДНР засудив 28-річного українського військовослужбовця до довічного ув'язнення
Джерело: Генпрокуратура РФ

Так званий "Верховний суд" самопроголошеної "ДНР" засудив 28-річного українського військовослужбовця до довічного ув'язнення. Його звинуватили у вбивстві та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Про це повідомила російська Генпрокуратура.

За ствердженням росіян, засудженим військовим є Олександр Свинарчук, який був командиром роти 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України.

В російській Генпрокуратурі кажуть, що з 28 лютого по 9 квітня 2022 року Свинарчук, нібито перебуваючи на бойових позиціях українських військ на території "Азовзагальмашу" у Маріуполі, віддавав накази про вбивство мирних жителів.

За версією російської Генпрокуратури, підлеглі Свинарчука вбили 21 мирного жителя. Ще 16 людей змогли сховатися від обстрілу.

Так, Олександра Свинарчука визнали "винним" за трьома статтями Кримінального кодексу РФ:

  • вбивство двох і більшої кількості осіб, вчинене організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті;
  • замах на вбивство двох і більшої кількості осіб, вчинений організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті;
  • жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території.

Унаслідок цього Олександра Свинарчука засудили до довічного позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії особливого режиму.

Раніше ми повідомляли, що лише за першу половину листопада росіяни "засудили" трьох бійців "Азову", командира відділення розвідувального батальйону ЗСУ та українського прикордонника. І це – лише відомі випадки.

Також у червні Росія розпочала у Ростові-на-Дону "судовий процес" над 22-ма азовцями, які захищали Маріуполь та "Азовсталь". Серед засуджених – 8 жінок і 14 чоловіків, зокрема екскомандир роти.

Варто зазначити, що росіяни раніше хотіли влаштувати судилище над полоненими захисниками "Азовсталі" в окупованому Маріуполі. Про це повідомляло ГУР МО. Тепер, як бачимо, країна-агресор влаштовує судилище на своїй території.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку