USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Нардеп від "Слуги народу" постане перед судом за незаконне збагачення на 11 млн грн

Андрій Клочко у 2020-2021 роках став власником активів загальною вартістю 25 млн грн
нардеп від Слуги народу Андрій Клочко_2

Андрій Клочко

Джерело: відкриті джерела

Справу щодо незаконного збагачення на 11 млн грн чинного народного депутата від "Слуги Народу" передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Слідство встановило, що нардеп у 2020-2021 роках став власником активів загальною вартістю 25 млн грн. Проте його офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Тобто різниця між вартістю придбаного майна та наявними коштами становила 11 млн грн.

У НАБУ уточнили, що мова йде про три земельні ділянки на Київщині, п’ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz.

"Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі", – йдеться у повідомленні.

Ймовірно мова йде про нардепа від "Слуги Народу" Андрія Клочка.

Нагадаємо, нещодавно Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили голові Антимонопольного комітету України, ексочільнику Донецької ОВА Павлу Кириленку про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень та декларуванні недостовірної інформації.

Читайте також:
Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ