USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Брати екснардепів Медведучка й Козака отримали підозри за фінансові махінації на 75 млн гривень

Ці кошти фігуранти спрямували для фінансування війни РФ проти України
брати Медведчука і Козака
Слідчі дії
Джерело: СБУ

Брати колишніх народних депутатів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергій і Богдан відповідно – заочно отримали підозри. Слідство встановило, що останні причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017–2023 років на 75 мільйонів гривень, повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України.

Йдеться про умисно виведені "в тінь" мільйони гривень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків. Ці кошти спрямували для фінансування війни РФ проти України.

"Для реалізації оборудки фігуранти задіяли львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою управляли як бенефіціарні власники. За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції і нелегально продавав третім особам. У такий спосіб учасники схеми ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію", – зазначають в СБУ.

Також додають, що для схеми директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації. Факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів. підтвердила експертиза.

Слідчі дії
Джерело: СБУ

На підставі зібраних доказів Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру. А дії їхніх спільників – директора і бухгалтера підконтрольної компанії, які перебувають в Україні, додатково кваліфікували за статтею службове підроблення.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

Силовики зазначають, що нині всі четверо – Віктор, Сергій Медведчуки та Тарас і Богдан Козаки переховуються за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Як відомо, Європейський Союз запровадив санкції проти ексдепутата Верховної Ради України Віктора Медведчука. За пропозицією Чехії, ЄС вирішив внести до чорного списку Євросоюзу три організації, які працюють на Кремль.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі