USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Строковиків звільнять у запас вже у квітні – травні цього року, – указ Зеленського

Президент доручив кільком відомствам забезпечити перевезення строковиків із дотриманням вимог безпеки
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення строковиків у запас. Про це йдеться на сайті глави держави.

Як зазначається в документі, українських військовослужбовців строкової служби у квітні – травні цього року звільнять у запас зі Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту та інших створених військових формувань.

Також Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України президент доручив забезпечити перевезення строковиків із дотриманням вимог безпеки.

Новини за темою: Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії

Що цьому передувало?

23 лютого Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроєкт №11035 про демобілізацію військових строкової служби.

Вже через три дні Зеленський підписав закон про демобілізацію військових строкової служби.

Як відомо, парламент ухвалив у першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про мобілізацію.

Проєкт закону передбачає удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та зміну призовного віку з 27 до 25 років.

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог