USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

США ще на рік продовжили безмитний режим для української сталі

Виробництво сталі в Україні у першому кварталі 2023 року було на 66,22% меншим, ніж у першому кварталі 2022-го – 1,23 млн тонн проти 3,6 млн тонн
сталь
фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністр торгівлі США Джина Раймондо оголосила, що Штати продовжать на рік тимчасове скасування тарифів на імпорт української сталі. Про це йдеться в заяві Міністерства торгівлі США.

"За останній рік Сполучені Штати надали необхідний ринок для сталі, яку Україна може експортувати. При цьому американці безпосередньо підтримують українців, економічний добробут яких залежить від сталеливарної промисловості", – сказано в заяві.

Раймондо зазначила, що сьогоднішня заява є сигналом для українського народу про те, що наша прихильність йому залишається непохитною перед лицем агресії Росії.

Також про це повідомили і в українському Міністерстві економіки.

"Впродовж цього року ми пояснювали партнерам, що головний спосіб відновити українську металургію – це інтегрувати її у виробничі ланцюги в ЄС і США. Прокламація президента США – один з найбільш практичних способів посилити таку інтеграцію", – заявила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Крім того, в рамках промислового діалогу Україна – ЄС започатковано окремий діалог щодо сталі, який включає виробників сталі.

Додамо, що виробництво сталі в Україні у першому кварталі 2023 року було на 66,22% меншим, ніж у першому кварталі 2022-го – 1,23 млн тонн проти 3,6 млн тонн відповідно.

Читайте також:
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ