USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

США планують запровадити нові санкції проти росіян: Хто потрапить до чорного списку

До списку увійдуть деякі російські губернатори, члени сімей урядовців, оборонні та технологічні фірми, що допомагають РФ ухилятися від обмежень
санкції РФ
Джерело: відкриті джерела

У Сполучених Штатах Америки планують запровадити санкції проти близько 200 фізичних і юридичних осіб з Російської Федерації. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що США намагаються посилити обмеження до річниці вторгнення Росії в Україну.

До чорного списку Сполучених Штатів будуть внесені губернатори та члени сімей російських чиновників. Крім того, обмеження запровадять проти компаній військово-промислового комплексу, підприємств, які займаються виробництвом супутніх матеріалів, технологічних фірм, а також мереж, які задіяні для обходу санкцій.

"Західні офіційні особи визнали, що багато заходів, які обіцяють найбільший вплив на здатність Росії фінансувати війну, включно з енергетичним ембарго та фінансовими санкціями, вже були введені в дію. За словами дипломатів, наразі вони зосередилися на ліквідації прогалин у режимах санкцій і активізації заходів для запобігання ухилення від обмежень", – пише WSJ.

За інформацією видання, очікується, що Міністерство фінансів США представить оновлений список санкцій по РФ цього тижня.

Новини за темою: Рада ЄС продовжила санкції проти РФ за визнання "незалежності" чотирьох українських областей

Санкції проти РФ

Додамо, що 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже за кілька днів, 3 лютого, Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 

В ЄС теж активно запроваджують антиросійські обмеження. Так, від початку повномасштабної війни Євросоюз запровадив проти РФ дев'ять пакетів санкцій. Днями вони продовжили термін дій обмежень, запроваджених через окупацію територій України.

Десятий пакет планують прийняти до річниці повномасштабної війни. За даними ЗМІ, у нього можуть увійти росіяни, які сприяють масовому викраденню дітей з України, банки та пропагандисти. 

Читайте також:
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
США модернізує літак США модернізує літак "Судного дня"