USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Екснардепу, якого звинувачували у завдані шкоди Одеському припортовому заводу на понад 93 млн гривень, скасували підозру. Рішення суду оскаржать

Наразі підстави скасування підозри невідомі
Грановський
Олександр Грановський
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував підозру, оголошену колишньому народному депутату Олександру Грановському в організації завдання 93,3 млн гривень збитків державному Одеському припортовому заводу (ОПЗ). Про це поінформував журналіст Олег Новіков.

"Наразі підстави такого рішення невідомі, є лише коротка частина", – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) має намір оскаржувати вказане рішення.

У чому звинувачують Грановського

Зазначимо, НАБУ і САП ще у 2020 році повідомили про підозру чотирьом особам у завданні 93,3 млн гривень шкоди Одеському припортовому заводу. Серед підозрюваних тоді була й колишня помічниця екснардепа Олександра Грановського, колишня членкиня правління заводу Ольга Ткаченко. Її оголосили в розшук як і власника Newscope Estates Limited Павла Чумака.

Уже 21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру й екснардепу Олександру Грановському, проте заочно.

Слідство встановило, що Грановський через свою помічницю Ткаченко організував схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям припортовий завод.

Ця схема діяла впродовж березня – грудня 2015 року. До її реалізації також залучали посадовців заводу. І через такі протиправні дії заклад недоотримав дохід близько у 93,3 млн гривень.

Слід додати, що Грановського підозрюють ще й у причетності до справи в заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкта – КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності п'яти особам. Серед яких є колишній одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два відомих в регіоні бізнесмена.

Повідомлялося, що 13 вересня 2023 року ВАКС обрав запобіжний захід Олександру Грановському – заставу у розмірі 120,780 млн гривень.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі