USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків

У минулому він був заступником голови фракції "Партії регіонів"
слідчі дії_2
Слідчі дії
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

В ухиленні від сплати податків ексрегіоналу, колишньому народному депутату декількох скликань, який також був головою Київської міської державної адміністрації, повідомили про підозру. Про це передають пресслужби Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора України.

Слідство з'ясувало, що екснардеп протягом 2011–2018 років отримав за кордоном дохід у понад 378 млн гривень. Посадовець не сплатив з них податок на дохід фізичних осіб та військовий збір на суму 71,4 млн гривень.

"Народний депутат України I, III–VII скликань, у минулому – заступник голови фракції "Партії регіонів" та очільник КДМА – підозрюється в ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах", – зазначають у ДБР.

Разом з тим в Офісі генпрокурора уточнили, що підозрюваний, всупереч обмеженням, встановленим законодавством, створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів. А ще фактично керував їхньою господарською діяльністю.

Серед іншого ці компанії одержували на банківські рахунки гроші сумнівного походження, які перераховували на рахунки екснардепа. Надалі він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту.

Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з конфіскацією.

Правоохоронці не називають імені екснардепа, але в ЗМІ припускають, що йдеться про Володимира Макеєнка.

До речі, раніше Служба безпеки України зібрала доказову базу на керівника забороненої партії "НАШІ", екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. Йому повідомили підозру в держзраді.

Читайте також:
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
На Рівненщині староста округу й правоохоронець організували заробіток на ухилянтах. Їм оголосили підозру На Рівненщині староста округу й правоохоронець організували заробіток на ухилянтах. Їм оголосили підозру
Податки підвищать: Верховна Рада підтримала законопроєкт у першому читанні Податки підвищать: Верховна Рада підтримала законопроєкт у першому читанні
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни