USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Справа Майдану: Перед судом постануть беркутівці, які розстрілювали активістів на Інститутській

Офіс генпрокурора закінчив досудове розслідування проти фігурантів і направив справу до суду
Розстріли на Майдані у 2014 році
Розстріли на Майдані у 2014 році
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Перед судом постануть шість міліціонерів уже неіснуючої роти спецпризначення ДМОП "Беркут". Вони проходять у справі розстрілу активістів Революції гідності 20 лютого 2014 року, повідомляють на сайті Офісу генпрокурора.

Як з'ясувало слідство, вони виконали незаконний наказ і вчинили у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких та особливо тяжких злочинів, організованих вищим керівництвом держави.

"20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у м. Києві міліціонери роти спеціального призначення ГМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. Унаслідок цього загинули 48 і дістали вогнепальні поранення 90 учасників акцій протесту", – встановило розслідування.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою (in absentia) у зв'язку з переховуванням обвинувачених на території країни-агресора та громадянства останньої. Також щодо обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинуваченим інкриміновано перешкоджання на виконання явно злочинного наказу проведенню мирних акцій протесту, перевищення службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, вчинення терористичного акту, заподіяння умисних убивств і закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше учасників.

Нагадаємо, на початку жовтня ДБР завершило розслідування масштабної справи щодо колишнього керівництва держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18–20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт скеровано до суду. 

Читайте також:
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру