USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"Докази", які зібрані правоохоронцями у справі бізнесмена Кропачова, варто просто виокремити з цієї справи та спалити, – адвокат

Щодо самої справи, то адвокат припускає, що вона буде видозмінюватись і в такому вигляді точно не дійде до суду
суд
Джерело: відкриті джерела

Так звані "докази", які були зібрані правоохоронцями у справі бізнесмена Віталія Кропачова, є неналежними та недопустимими. Єдине, що можна з ними зробити, – просто виокремити з цієї справи та спалити, заявив в ефірі ТАК TV адвокат бізнесмена Олександр Салазський.

"Кримінальне провадження вже зареєстровано, вони все ж таки повинні його будуть розслідувати. Інша річ, що робити з усіма тими доказами, які були вже зібрані. Спочатку була практика Верховного суду, що ці докази повинні бути визнані неналежними та недопустимими. Вони трошки її змінили. Однак, на нашу думку, цей мотлох, вибачте мене за такий вислів, його повинні просто виокремити з цієї справи та спалити", – зазначає адвокат.

Щодо самої справи, то Салазський припускає, що вона буде видозмінюватись і в такому вигляді (як зараз) точно не дійде до суду.

"Це якийсь перший етап. Вони запустили якийсь перший шар, подивилися нашу реакцію, подивилися наші аргументи. Це як, знаєте, гра в шахи", – додав він.

Салазський пояснює, що стаття, за якою нині Кропачова тримають під вартою, – 225-та – абсолютно не стосується звинувачення, яке інкримінують правоохоронці.

"255-та стаття – це злочинна організація. Це мається на увазі, коли особа створює спеціально якусь злочинну організацію з метою вчиняти злочини. Як в 90-ті рекет. Ці речі маються на увазі під 255 статтею. І логіка законодавця була, коли він передбачав цей випадок як підставу для необрання застави, що це такі злочини, що особу просто не можна тримати разом із суспільством. Однак за рахунок того, що там досить абстрактне формулювання в законі, за рахунок специфічного розуміння закону зі сторони обвинувачення, вони за вуха притягнули це провадження. Це не питання, як написано, це питання, як застосовують. Ось в законі написано, що текст рішення повинен складатися п'ять днів. Хто винен, що він у нас складався 14 днів? Ну, хто винен? Закон винен? Це питання виконання", – наголосив адвокат.

Справа Кропачова

Зауважимо, що ДБР звинувачує бізнесмена у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. 

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснив, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

 

Читайте також:
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Слідчий суддя продовжив строки досудового розслідування до 9 місяців
Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, "поставлені на межу виживання і злиднів", – директор ТОВ "Краснолиманське" про блокування рахунків