USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ

Вони допомагали окупантам відновлювати нафтопереробні заводи, які зазнали суттєвих пошкоджень унаслідок атак українських дронів
СБУ
Джерело: СБУ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України службові особи українського проєктного інституту продовжили співпрацювати з представниками держави-агресорки. Підозрювані розробляли проєктно-кошторисну та конструкторську документацію для стратегічних підприємств нафтопереробної та нафтохімічної промисловості окупантів. Надалі ця документація використовувалась ворогом для забезпечення безперебійної роботи підприємств та фінансування збройної агресії Росії проти України. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

В СБУ уточнили, що на замовлення РФ посадовці підготували проєктно-конструкторську документацію для реконструкції трьох ключових НПЗ. Загальна вартість російських "підрядів" становила майже пів мільярда гривень.

До цієї суми входив також дистанційний супровід проєктантами технологічних процесів відновлення та модернізації пошкоджених НПЗ країни-агресорки.

Під час обшуків в офісних та житлових приміщеннях фігурантів у Києві, Львові та Харкові вилучено мобільні телефони, системні блоки, ноутбуки, флешки та чорнові записи із доказами співпраці з Росією.

Наразі четверо з них уже перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У квітні цьогоріч кіберфахівці Служби безпеки запобігли спробам РФ отримати нові технології у сфері атомної енергетики. У результаті багатоетапної спецоперації у Харкові затримано шістьох колишніх посадовців проєктних інститутів України, які працювали на підсанкційний російський "Росатом".

Теги: СБУ
Читайте також:
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Атака на Атака на "Охматдит": Встановлено особу російського генерала, який командував ракетним ударом
Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК