USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Іран запустив понад сотню ракет по Ізраїлю

Це перша хвиля загалом, за даними ЗМІ, ймовірний запуск близько 250 ракет
ракети по Ізраїлю_5
Випущені ракети
Джерело: відкриті джерела

Іран запустив 102 ракети у бік Ізраїлю. По всій країні почали лунати сирени, повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Військові закликали громадян бути пильними.

"Система протиповітряної оборони діє на повну силу, виявляючи і перехоплюючи загрози там, де це необхідно, навіть у ці моменти", – констатує пресслужба ЦАХАЛу.

Втім, така система "не повністю герметична", і тому людям необхідно виконувати вказівки командування тилу.

Зокрема, речник Армії оборони Ізраїлю Деніель Хагарі заявив, що командування тилу надіслало інструкції на мобільні телефони у певних районах – людей закликають дістатися до найбезпечнішого захищеного місця поблизу. А почувши сирену, просять одразу увійти у таке місце й залишатися там до подальших інструкцій.

Нині відомо, що випущені ракети по Ізраїлю входять до першої хвилі з двох. А вибухи, які чують місцеві, спричинені перехопленнями ракет або падінням боєприпасів. Поки що система ППО виявляє та перехоплює запущені ракети, уточнює ЦАХАЛ.

Загалом, за даними ABC News, Тегеран запустить близько 240–250 ракет по Ізраїлю.

Наразі про постраждалих інформації не надходило.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що Йорданія тимчасово припиняє повітряне сполучення на тлі атаки Ірану. Ірак також закрив свій повітряний простір.

В ізраїльському аеропорту Бен-Гуріона вже поставили на паузу зльоти та посадки літаків.

Чи коментує атаку Тегеран?

Тим часом в Ірані уже прокоментували свою атаку.

Зокрема представник Корпусу вартових Ісламської революції сказав, що військові запустили десятки ракет по Ізраїлю. І попередив, що якщо Єрусалим зважиться на удар, відповідь Тегерана буде "більш нищівною і руйнівною".

До того ж зазначають, нібито ця атака стала відповіддю на вбивство генерального секретаря "Хезболли" Хасана Насралли та ліквідацію лідера ХАМАСу.

До речі, в ніч на 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну військову операцію на півдні Лівану. Операція під назвою "Північні стріли" спрямована проти сил "Хезболли". ЦАХАЛ заявив, що військові розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей "Хезболли" в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes