USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Слабкість РФ у тому, що нині вона дуже залежна від Ірану, – Годжес

Також, додає військовий, Росія так само залежна й від Північної Кореї
Бен Годжес
Бен Годжес
Джерело: відкриті джерела

Аби досягти прогресу в боротьбі з країною-агресоркою, необхідно розірвати зв'язок між Російською Федерацією та Іраном. Оскільки нині Росія дуже залежна від Ірану, бо ж потребує зброї для війни. Таку точку зору в коментарі для медіапроєкту Ukraine World News висловив генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами США в Європі (2014–2017) Бен Годжес.

"Я думаю, що її (Росії, – ред.) слабкість у тому нині (і вона це демонструє), що вона дуже залежна від Ірану, – у війні їй потрібні "Шахеди". Також вона так само залежна й від Північної Кореї, від її військової допомоги. Зараз Росія бере її і від Китаю. Тож якщо ми серйозно говоримо про те, як допомогти Україні перемогти, то ми повинні переконатися у тому, чи Росія не продовжує отримувати обладнання, партії ракет від своїх союзників", – каже Годжес.

Він наголошує: аби досягти успіху в боротьбі, треба розбити цей зв’язок – "можливість Ірану транспортувати дрони чи боєприпаси, чи інші засоби Росії та водночас заблокувати можливість РФ експортувати ядерні технології чи інші засоби до Ірану". 

До того ж Заходу треба бути більш організованими і пам’ятати, що Росія, Китай, Північна Корея, Іран – це "частини одного стратегічного кола". Відтак необхідно організовано підходити до цих союзників, враховувати це при формуванні оборонної сфери.

До речі

В Росії нещодавно заявили, що прискорюють роботу над "новою великою міждержавною угодою" з Іраном – після зустрічі президента країни Ібрагіма Раїсі з главою РФ Володимиром Путіним у Москві. Нещодавно заступник іранського міністра оборони генерал Махді Фарахі повідомив, що Тегеран досягнув домовленостей з Москвою щодо постачання винищувачів Су-35 російського виробництва, ударних гелікоптерів Мі-28 та навчально-тренувальних літаків Як-130.

Крім того, в Ірані нещодавно похизувалися, що розробили для Росії новий "вибуховий та розвідувальний" ударний безпілотник Shahed-107, який країна-агресор, ймовірно, використовуватиме для ударів по Україні. 

Світ виступає проти Ірану. Причина – підтримка Росії у війні

Союзники України вважають Тегеран ключовим постачальником військових зусиль Москви. Докази, якими обмінюються країни, показують, що безпілотники, виявлені в Україні, мають такі ж характеристики, як і безпілотники іранського виробництва, помічені в інших місцях. 

Саме тому США та інші західні країни запроваджують санкції проти іранських компаній і людей, причетних до виробництва безпілотників і надання їх Росії. Зокрема, в січні минулого року Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже на початку лютого Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет