USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

З початку повномасштабного вторгнення РФ вбила в Україні 514 дітей

Найбільше дітей постраждало в Донецькій області
діти війна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Станом на 1 січня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення Росія вбила 514 українських дітей. Однак це не остаточні дані, повідомляє Офіс генпрокурора.

Також, за даними відомства, офіційно підтверджено поранення різного ступеня тяжкості понад 1172 дітей.

"Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – йдеться в дописі.

Найбільше дітей постраждало в Донецькій області – 498, Харківській – 306, Херсонській – 143, Київській – 129, Дніпропетровській – 105, Запорізькій – 100, Миколаївській – 97, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Новини за темою: Україна прагне перекваліфікувати справу щодо депортації українських дітей з "воєнного злочину" на "злочин геноциду"

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової за притягненням до кримінальної відповідальності за незаконну депортацію та переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії.

МКС визначив, що ці діяння підпадають під дію статей 8(2)(a)(vii) і статті 8(2)(b)(viii) Римського статуту та заплановані Росією як постійні. Звинувачення передбачають потенційне довічне ув'язнення. Це перший випадок, коли суд видав ордер на арешт лідера постійного члена Ради Безпеки ООН.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан сказав: "Ми повинні переконатися, що відповідальні за передбачувані злочини будуть притягнуті до відповідальності і що діти повернуться до їхніх сімей і громад. Ми не можемо дозволити, щоб з дітьми поводилися так, ніби вони були здобиччю війни".

Нещодавно ми повідомляли, що у Росію під "тимчасову опіку" передали щонайменше 380 дітей з України. Процес незаконного всиновлення українських дітей у РФ розгорнутий максимально масштабно.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?