USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Скільки цивільних людей в Україні загинуло через агресію Росії. В ООН озвучили нові дані

За січень зафіксовано 177 нових випадків загибелі цивільних
ООН Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні через агресію Російської Федерації загинуло 7155 цивільних, ще 11 662 отримали поранення. Такими є дані Управління верховного комісара ООН із прав людини від 24 лютого 2022 року до 5 лютого 2023 року.

За січень-2023 в Організації Об'єднаних Націй зафіксували 177 нових випадків загибелі та 520 випадків поранення в Україні.

При цьому в ООН наголошують, що реально число загиблих є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають бої, йде з затримкою, і багато повідомлень потребують підтвердження.

Зокрема, йдеться, наприклад, про Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасну та Сєвєродонецьк, де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних.

В УВКПЛ ООН зазначають, що більшість зафіксованих втрат спричинені застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари.

Раніше

В Офісі генпрокурора України повідомили, що станом на ранок 4 лютого 2023 року 460 дітей загинули та понад 919 отримали поранення різного ступеню тяжкості через російське вторгнення на територію України. Проте ці цифри не є кінцевим результатом, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях України.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї