USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Скандального нардепа Торохтія виключать зі "Слуги народу" і зобов'яжуть повернути бюджетні гроші

Нардепа викрили на купівлі елітного авто, а також виїзді за кордон під час війни
слуга народу Торохтій скандал_1

"Слуга народу" Богдан Торохтій та його дружина Аліна Левченко

Джерело: Bihus.Info

Народного депутата Богдана Торохтія, який під час війни змінив три автівки і їздив за кордон, хочуть виключити із фракції "Слуга народу". Про це повідомив голова фракції Давид Арахамія в Telegram.

Як розповів Арахамія, нардеп Торохтій продовжував отримувати з бюджету компенсацію на оренду житла, поки його сім'я купувала елітну нерухомість в Європі.

За словами глави фракції, Торохтію дали шанс реабілітуватися і як варіант продати щось зі свого елітного автопарку та передати гроші на потреби українських захисників, але він його не використав.

Тепер Торохтія зобов'язали повернути отримані гроші в бюджет і скласти депутатський мандат.

Водночас Арахамія наголосив, що "негайно ініціює його виключення з фракції".

Скандал, який "прославив" Торохтія

Раніше журналісти Bihus.Info зафіксували, як народний депутат від "Слуги народу" Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, і знайшли докази виїзду на море за кордон під час воєнного стану.

З'ясувалося, що після повномасштабного російського вторгнення сім'я Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувалися на ім'я його дружини Аліни Левченко. Дружина – дочка футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна і колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Так, у липні 2022 року Аліна Левченко продала свій Range Rover Sport приблизно за 76 000 доларів і того ж місяця стала власницею Mercedes-Benz G400 2020 року випуску. У грудні 2022 року Левченко змінила Mercedes на новий Range Rover. Уже в березні Range Rover "обміняли" на електромобіль Mercedes-Benz EQS 580.

Більш детально про це читайте за посиланням. Також ми писали, що Держпідприємство "Антонов" звільнило з посади радницю генерального директора, дружину народного депутата Богдана Торохтія, Аліну Левченко.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень