USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Шрі-Ланка скасовує візи тисячам росіян, їм дали два тижні, щоб зібрати речі

З 28 лютого 2022 року візи продовжили 11 463 росіянам і 3993 українцям
Шрі-Ланка
Шрі-Ланка
Джерело: відкриті джерела

Тисячам російських туристів на Шрі-Ланці повідомили про те, що вони мають виїхати упродовж 14 днів. Відповідний документ опублікував Департамент імміграції та еміграції. Таке рішення стосується тих туристів, які перебувають у Шрі-Ланці довгий час, щоб уникнути війни. Про це пише independent.co.uk.

Департамент імміграції Шрі-Ланки оприлюднив листа до секретаря Міністерства туризму з проханням повідомити довгострокових російських та українських туристів, які проживають на Шрі-Ланці, що вони мають виїхати до 7 березня.

У циркулярі зазначено, що українцям і росіянам, які постраждали від припинення польотів до їхніх країн після початку війни, дозволено залишатися на Шрі-Ланці з 28 лютого 2022 року без штрафів за прострочені туристичні візи.

Урядові джерела повідомили Daily Mirror, що з 28 лютого 2022 року візи продовжили 11 463 росіянам і 3993 українцям. Тим часом офіс президента Шрі-Ланки наказав провести розслідування щодо циркуляра і заявив, що уряд офіційно не приймав рішення скасовувати візи туристам.

Міністр туризму Харін Фернандо зазначив, що відомство отримує скарги на деяких російських туристів, які ведуть незаконний бізнес у південній частині країни. За його словами, влада провела рейди після обговорень з Департаментом імміграції.

Зокрема, у районах Велігама та Аругам-Бей зросла кількість російських закладів, які допускали лише "білошкірих" громадян із суворою забороною для місцевих. Деякі з бізнесів включали роботу барів і ресторанів, оренду скутерів і заняття водними видами спорту. Податки за таку діяльність на Шрі-Ланці росіяни не сплачували.

Тим часом уряд Фінляндії ухвалив рішення про закриття пунктів перетину кордону з Росією до 14 квітня. Рішення означає продовження локауту на два місяці, тоді як раніше локаут продовжувався по одному місяцю. Згідно з попередніми рішеннями, закриття кордону мало закінчитися в неділю цього тижня. Минулого разу уряд Фінляндії ухвалив рішення продовжити закриття кордонів з Росією ще на місяць – до 11 лютого.

Читайте також:
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль
Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера