USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Що планують окупанти після захоплення Авдіївки: Прогноз британської розвідки

Українські війська відійшли на оборонні позиції на захід від Авдіївки
Авдіївка
Джерело: АрміяInform

Після окупації Авдіївки на Донеччині російські загарбники, ймовірно, намагатимуться наступати західніше від міста, але їм навряд чи вистачить для цього боєздатності. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Розвідники нагадали, що минулого тижня рашисти взяли під свій контроль Авдіївку, а також коксохімічний завод, розташований на північ від міста.

Загалом місто було об'єктом запеклих боїв із жовтня 2023 року, а перебуває на лінії фронту з 2014-го.

У звіті зазначається, що українські війська відійшли на оборонні позиції на захід від Авдіївки.

Проте аналітики припускають, що російським військам не вистачає боєздатності, щоб негайно використати захоплення Авдіївки, тож окупантам буде потрібний період відпочинку та передислокації.

"Найближчими тижнями Росія, ймовірно, прагнутиме поступово розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про Авдіївку Донецької області

Авдіївка – місто у Покровському районі Донецької області. Бої за Авдіївку точаться з 2014 року. Однак з початку повномасштабного вторгнення інтенсивність атак зросла, а саме місто стало однією із цілей ворога. 

До повномасштабного вторгнення в Авдіївці проживало близько 33-х тисяч людей. У жовтні минулого року керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявляв, шо в місті лишилося лише близько 1,5 тис. осіб. 

Нині через Авдіївку проходить лінія фронту.

Що відбувається у місті?

17 лютого головком Олександр Сирський повідомив, що командування ухвалило рішення відійти з Авдіївки для збереження життя українських воїнів. Захисники переходять до оборони на більш вигідних рубежах.

Наші воїни виконали свій обов'язок та зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Бригадний генерал Тарнавський назвав це рішення єдиним правильним в умовах постійного наступу ворога і перевагою снарядів десять до одного. За його словами, оточення не допущено, українські воїни зайняли оборону на визначених рубежах. Детальніше про ситуацію читайте тут.

Читайте також:
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон