USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Сербія отримала нову партію зброї від Росії, попри міжнародні санкції, – AP

Йдеться про системи радіоелектронної боротьби "Репеллент". Вони прибули до Сербії кілька місяців тому
Вучич
Джерело: відкриті джерела

Попри міжнародні санкції проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну, Сербія отримала чергову партію російської зброї. Йдеться про системи радіоелектронної боротьби "Репеллент". Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що 14 лютого президент Сербії Александар Вучич представив російську систему радіоелектронної боротьби "Репеллент", призначену для захисту від дронів.

"Це – "Репеллент". Вона не така потужна, як "Красуха", але чудова", – сказав Вучич.

Автори пишуть, що системи РЕБ прибули до Сербії кілька місяців тому, хоча повітряний простір країни майже повністю оточений країнами – членами НАТО, які погодилися на західні санкції проти Росії.

Наразі Сербія є єдиною європейською країною, яка відмовилася приєднатися до санкцій Європейського Союзу після вторгнення Росії в Україну. Також це єдина європейська країна, яка продовжує підписувати угоди про співпрацю з Москвою, додають в AP.

"Сербії сказали, що якщо вона хоче приєднатися до ЄС, вона повинна дотримуватися санкцій", – йдеться у матеріалі.

Також в агентстві уточнили, що більшість нещодавнього сербського військового нарощування походить від Росії. Інші матеріали надходять з Китаю, а також деяких європейських виробників зброї та літаків.

Раніше президент Сербії образився на Євросоюз через підтримку України. Александар Вучич вважає, що його країна ніколи не отримувала такого рівня підтримки з боку Європейського Союзу, як Україна. Йдеться про обіцянки Києву надати статус кандидата ЄС протягом року після подачі заявки та потенційний початок переговорів про членство.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації