USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Президент Сербії образився на ЄС через підтримку України

Вучич зазначив, що його країна перебуває в набагато кращому стані, ніж Румунія і Болгарія
Вучич
Джерело: відкриті джерела

Президент Сербії Александар Вучич вважає, що його країна ніколи не отримувала такого рівня підтримки з боку Європейського Союзу, як Україна. Йдеться про обіцянки Києву надати статус кандидата ЄС протягом року після подачі заявки та потенційний початок переговорів про членство. Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times.

За його словами, рівень підтримки України з боку Євросоюзу, надання їй статусу кандидата протягом року після подання заявки й потенційний початок переговорів про членство "показує нам (таку політичну підтримку), якої ми ніколи не отримували".

Вучич також зазначив, що його країна перебуває в набагато кращому стані, ніж Румунія і Болгарія 2007 року, коли вони приєдналися до Європейського Союзу. Він скептично прокоментував плани Євросоюзу щодо розширення до 2030 року.

"Хто знає, що станеться через сім років? Поглинальна здатність ЄС не більша, ніж була. У вас є 10 чистих платників і 17 країн, які беруть їхні гроші. Жодна з них не хотіла б мати більше членів, на яких витрачає гроші", – сказав президент Сербії.

Вступ Сербії в Євросоюз

Сербія подала заявку на членство в ЄС ще у 2010 році, а переговори почала 2014 року. Однак вони призупинилися через небажання нормалізувати відносини з Косово.

Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ДП ДП "Документ" надалі видаватиме паспорти чоловікам за кордоном: Рада ухвалила закон
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський