USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сенат Італії схвалив рішення уряду про військову допомогу Україні у 2024 році

Рішення ухвалено 113 голосами, 18 сенаторів були проти
сенат Італії
Сенат Італії, фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Сенат Італії схвалив рішення уряду щодо продовження військової допомоги Україні протягом 2024 року. Про це повідомляє ANSA.

Рішення ухвалено 113 голосами, 18 сенаторів були проти. Тепер документ переходить на голосування до Палати депутатів.

Декрет уряду передбачає продовження дозволу на передачу військових активів Україні до 31 грудня 2024 року відповідно до міжнародних зобов’язань Італії щодо надання допомоги Києву.

Лише італійська опозиційна партія "Рух 5 зірок" виступає проти подальшої передачі зброї до Києва.

Як ще Італія допомагала Україні?

У липні 2023 року у межах санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Росії, після початку повномасштабного вторгнення Італія заморозила активи російських олігархів на суму близько 2 млрд євро.

Італія відправила Україні близько 30 самохідних артилерійських установок (САУ) M109L. Потяг із військовою технікою пройшов у суботу, 15 квітня, через вокзал північного міста Удін.

Крім того, Україна та Італія планують спільне виробництво систем протиповітряної оборони, які захистять інфраструктуру від атаки ворожих дронів.

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні виступає за подальшу передачу зброї Україні. 

Нещодавно Reuters писав, що Італія сподівається використати головування в G7, щоб кинути виклик зростаючим уявленням про те, що Росія перемагає в Україні.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат