USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Італія відправила Україні ще близько 30 гаубиць M109L

Загальна кількість гаубиць, які Рим передав Києву, сягає 60 одиниць
Гаубиця M109L
Гаубиця M109L
Джерело: відкриті джерела

Італія відправила Україні близько 30 самохідних артилерійських установок (САУ) M109L. Потяг з військовою технікою пройшов у суботу, 15 квітня, через вокзал північного міста Удіне, пише La Repubblica.

За даними видання, загальна кількість гаубиць M109L, які Італія передала Україні, налічує 60 одиниць.

"Серед уже присутніх на фронті та повернутих в Удіне щонайменше тридцять гусеничних гаубиць, а деякі джерела говорять про навіть подвійну цифру: загалом шістдесят одиниць уже передані київським військам або будуть у них у найближчому майбутньому", – йдеться у публікації.

Детальніше про гаубиці M109L

M109L – це модернізований варіант американської самохідної гаубиці M109, що вироблявся за ліцензією в Італії.

САУ M109 – стандартна гаубиця військ США. Вперше була використана в бою у В'єтнамській війні та згодом застосовувалася майже у всіх військових конфліктах, у яких брали участь Сполучені Штати.

Крім армії США набула поширення у військах країн НАТО, у значних кількостях поставлялася також до інших країн і використовувалася в багатьох регіональних конфліктах. Численні спроби замінити її на інші, більш сучасні САУ, були відкинуті в результаті з економічних міркувань на користь модернізації.

Італійська САУ M109L має гармату завдовжки 39 калібрів. Максимальна дальність ураження 24–30 км, залежно від типу снаряда.

Нагадаємо, Естонія віддала Україні всі свої 155-мм гаубиці.

Читайте також:
У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ