USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

СБУ повідомила про підозру заступнику мера Чернігова

Посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ
Чернігів трансформатор
Джерело: Олександр Ломако Facebook

Служба безпеки України повідомила про підозру в "масштабній корупції" заступнику чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, інформує пресслужба відомства.

За даними слідства, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена через російські обстріли навесні 2022 року.

"Вже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн гривень. Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз", – йдеться у повідомленні.

У СБУ кажуть, що для реалізації схеми посадовець "скоординував" свої дії з керівництвом компанії-постачальника.

Новини за темою: У Чернігові замість відстороненого Атрошенка призначили тимчасового мера


Слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 32 млн гривень. Триває розслідування.

Секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако повідомив, що 19 червня зранку "силовики вкотре провели обшуки в Чернігівській міській раді, перевернули в кабінеті заступника міського голови всі документи та забрали його в столицю для обрання запобіжного заходу". За його словами, йдеться про Віктора Геращенка – керівника штабу з підготовки міста до опалювального сезону-2023/24, куратора сфери ЖКГ та енергетики.

"Це чергова спроба чиновників з центру паралізувати роботу міської ради та її виконавчих органів. Під час підготовки до опалювального сезону за те, що пройшли минулий", – написав Ломако у Facebook. 

ЩО БУЛО РАНІШЕ

В серпні минулого року міський голова Чернігова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Зазначено, що діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій має забезпечувати транспортне обслуговування мера лише в межах виконання ним посадових обов’язків.

7 грудня судом Атрошенка було визнано винним в адміністративному правопорушенні щодо порушення окремих вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Мера на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, та наклали штраф у розмірі 6800 гривень. Атрошенка підтримували та приїжджали на судові засідання мери багатьох українських міст – наприклад, міський голова Києва Віталій Кличко, мери Львова Андрій Садовий та Дрогобича – Тарас Кучма. 

Львівській апеляційний суд скасував лише додатковий штраф, залишивши в силі основні покарання – відсторонення на рік від посади і основний штраф.

Читайте також:
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Рік здобутків: Протягом 2022-го родина мера Чернігова придбала Land Cruiser, Skoda Kodiaq, акції та інвестиційні сертифікати Рік здобутків: Протягом 2022-го родина мера Чернігова придбала Land Cruiser, Skoda Kodiaq, акції та інвестиційні сертифікати
"Зараз все місцеве самоврядування повинно згуртуватися і працювати на державу". Розмова з начальником Чернігівської МВА Дмитром Брижинським
Наслідки ракетної атаки по Чернігову: Понад півтори сотні постраждалих, семеро загиблих Наслідки ракетної атаки по Чернігову: Понад півтори сотні постраждалих, семеро загиблих