USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Затримали корегувальника ракетних ударів на Чернігів та підпалювача об'єктів УЗ: Виявився агентом ФСБ

Для атаки по місту вороги збиралися застосувати ракети Х-59
агент фсб Чернігів_2
Під час слідчих дій
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала чергового агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Чернігову та готував серію підпалів на об’єктах "Укрзалізниці". Про це інформують у пресслужбі СБУ.

У пріоритеті ворога були пункти базування українських військ, які захищають північні рубежі країни. Для атаки вороги збиралися застосувати ракети Х-59, а ще хотіли розвідати локації підприємств, де виконують державне оборонне замовлення.

Тож ФСБ дистанційно завербувала 44-річного працівника місцевого заводу, який лишав антиукраїнські коментарі у Телеграм-каналах.

"Зрадник об’їжджав місцевість, приховано фіксуючи розташування Сил оборони. Потім дані пересилав своєму російському куратору. "Полював" і на релейні шафи залізничного сполучення в місті – підпалив технологічне обладнання біля магістральної колії", – йдеться в повідомленні.

Затримали агента РФ якраз при підготовці вчинення нових підпалів на залізниці. А вдома у фігуранта та його родичів знайшли вісім бойових гранат, набої різного калібру і телефон із доказами підривної діяльності на користь країни-агресорки.

Зловмиснику повідомили про підозру в держзраді та диверсії, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами. Нині агент ФСБ перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Під час слідчих дій
Джерело: Telegram СБУ

Додамо, що на початку серпня на Чернігівщині викрили диверсійну групу. Вона за наказом спецслужб країни-агресорки Російської Федерації підпалювала об’єкти "Укрзалізниці" поблизу кордону. 

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом