USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

СБУ: Окупанти готують операцію проти цивільних у Курській області та хочуть звинуватити в цьому ЗСУ

Для цього російська сторона вже створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди
ніж, окупант
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти готують операцію з інсценування злодіянь проти цивільного населення в Курській області, щоб звинуватити в цьому українську сторону. Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб РФ використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у скоєнні воєнних злочинів. Для цього російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю", – зазначають в СБУ.

Новини за темою: Наступ України на Курську область поставив Путіна в незручне становище, – WSJ

За даними спецслужби, найближчим часом росіяни можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема проти цивільних у Курській області, щоб потім звинуватити в цьому Збройні сили України.

"Такі спроби є марними і не впливатимуть ані на наступальні дії ЗСУ, ані на думку міжнародних партнерів нашої держави", – наголошують у СБУ.

Наступ ЗСУ на Курську область

З 6 серпня Збройні сили України продовжують операцію на території Курської області Росії. За цей час українські війська змогли просунутися в глиб регіону.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський вперше підтвердив, що українська армія веде наступ на території Росії.

Також під час доповіді главі держави головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українська армія контролює близько 1000 квадратних кілометрів території на Курщині.

Як ідеться в повідомленні одного зі спеціальних підрозділів ЗСУ, українські війська повністю зайшли в місто Суджа, яке останніми днями стало епіцентром бойових зіткнень між арміями.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW