USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Саудівська Аравія висловила готовність стати посередником між Україною та Росією

Ер-Ріяд закликав укотре до припинення війни в Україні
Саудівська Аравія
Джерело: Офіс Президента

Саудівська Аравія готова докладати посередницьких зусиль з метою досягнення мирного врегулювання війни Росії проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Він закликав укотре до припинення війни в Україні та обмеження її негативних наслідків для безпеки і стабільності в усьому світі.

"Королівство наголошує на необхідності докладати всіх можливих зусиль для припинення цієї кризи і вирішення суперечок мирним шляхом, поваги до принципів міжнародного права і прагнення до збереження безпеки та інтересів усіх", – сказав глава МЗС Саудівської Аравії.

Він зазначив, що уряд Саудівської Аравії в рамках підтримки спрямованих на встановлення миру міжнародних зусиль, надав свої послуги для звільнення полонених різних національностей, а також запросив Україну взяти участь у саміті Ліги арабських держав у Джидді.

"На початку серпня минулого року королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій, і королівство підтверджує свою готовність продовжувати докладати посередницьких зусиль між двома сторонами кризи", – сказав принц Файсал бін Фархан Аль Сауд.

Нагадаємо, Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді.

Росію на ці переговори не запросили.

Головна мета переговорів – зміцнення міжнародної підтримки вимог України щодо встановлення миру. На цій зустрічі були спроби заручитися підтримкою мирного плану України з боку тих держав, які ще досі нейтральні щодо цього.

Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки