USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Саудівська Аравія висловила готовність стати посередником між Україною та Росією

Ер-Ріяд закликав укотре до припинення війни в Україні
Саудівська Аравія
Джерело: Офіс Президента

Саудівська Аравія готова докладати посередницьких зусиль з метою досягнення мирного врегулювання війни Росії проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Він закликав укотре до припинення війни в Україні та обмеження її негативних наслідків для безпеки і стабільності в усьому світі.

"Королівство наголошує на необхідності докладати всіх можливих зусиль для припинення цієї кризи і вирішення суперечок мирним шляхом, поваги до принципів міжнародного права і прагнення до збереження безпеки та інтересів усіх", – сказав глава МЗС Саудівської Аравії.

Він зазначив, що уряд Саудівської Аравії в рамках підтримки спрямованих на встановлення миру міжнародних зусиль, надав свої послуги для звільнення полонених різних національностей, а також запросив Україну взяти участь у саміті Ліги арабських держав у Джидді.

"На початку серпня минулого року королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій, і королівство підтверджує свою готовність продовжувати докладати посередницьких зусиль між двома сторонами кризи", – сказав принц Файсал бін Фархан Аль Сауд.

Нагадаємо, Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді.

Росію на ці переговори не запросили.

Головна мета переговорів – зміцнення міжнародної підтримки вимог України щодо встановлення миру. На цій зустрічі були спроби заручитися підтримкою мирного плану України з боку тих держав, які ще досі нейтральні щодо цього.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку