USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Сальдо судитимуть за викрадення 3 тисяч тонн зерна

Прокуратура скерувала справу до суду
Володимир Сальдо
Володимир Сальдо
Джерело: відкриті джерела

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо так званого "губернатора" окупованої частини Херсонської області Володимира Сальдо. Його звинувачують у викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна. Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що як керівник вищого рангу на окупованій території Херсонської області Сальдо здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню й пограбуванню підприємств.

Восени 2022 року він розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленому ПрАТ "Херсонський комбінат хлібопродуктів".

Підприємство займалося зберіганням, доробкою, відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний та залізничний транспорт. У його сховищах зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб’єктам господарювання.

Реалізуючи інтереси військово-політичного керівництва РФ щодо привласнення майнових активів фізичних та юридичних осіб України, Сальдо віддав наказ вивезти зерно із Херсона. Як наслідок, ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території РФ врожай ячменю 2021 року вагою понад 2,8 тисячі тонн і вартістю майже 15 млн гривень.

Нагадаємо, колишній мер Херсона Володимир Сальдо є колаборантом. Він почав співпрацювати з окупантами після того як вони у 2022 році взяли під контроль Херсонську область – його призначили "губернатором" області.

Нещодавно так званий "губернатор" Херсонщини Володимир Сальдо отримав підозру у справі про викрадення майже трьох тисяч тонн українського зерна.

Теги: Сальдо
Читайте також:
Сальдо отримав підозру у викраденні трьох тисяч тонн українського зерна Сальдо отримав підозру у викраденні трьох тисяч тонн українського зерна
Гауляйтер Сальдо дозволив експортерам з РФ вивезти з Херсонщини 34 тис. тонн зерна Гауляйтер Сальдо дозволив експортерам з РФ вивезти з Херсонщини 34 тис. тонн зерна
Компанії, квартири в Херсоні, Одесі та в окупованому Криму: ВАКС конфіскував активи зрадника Сальдо Компанії, квартири в Херсоні, Одесі та в окупованому Криму: ВАКС конфіскував активи зрадника Сальдо
Пушилін, Пасічник, Балицький і Сальдо зібралися на зустріч із Путіним: Що планують обговорювати Пушилін, Пасічник, Балицький і Сальдо зібралися на зустріч із Путіним: Що планують обговорювати