USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Розтратив майже чверть мільйона гривень на системі оповіщення: Директору департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомили про підозру

Фігурант підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання
Роман Ткачук
Директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук
Джерело: відкриті джерела

Директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення. Діючи в інтересах підрядника, він підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання. Про це повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Зазначається, що у червні 2022 року посадовець уклав договір із приватним товариством про капремонт для модернізації територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) в Деснянському районі Києва. Її використовують для швидкого та ефективного оповіщення громадян у разі надзвичайних ситуацій, небезпеки або кризових ситуацій, що можуть виникнути на території міста, у тому числі повітряних тривог.

"На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва було виділено майже 10 млн гривень бюджетних коштів. У подальшому директор департаменту, діючи в інтересах службових осіб підрядної організації, підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання", – розповіли у відомстві.

Незаконні дії директора департаменту призвели до зайвого перерахування майже чверті мільйона гривень бюджетних коштів. Це підтвердив висновок експертизи, додали в прокуратурі.

"Наразі у кримінальному провадженні тривають експертизи по іншім матеріалам та обладнанню, які встановлювалися під час капітального ремонту систем оповіщення. Також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації", – наголосили у прокуратурі.

Зазначається, що зараз директор згаданого департаменту відсторонений від посади в межах іншого кримінального провадження, розпочатого за фактом загибелі людей через зачинене укриття.

Раніше ми повідомляли, що директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА отримав підозру в розтраті бюджетних коштів на відновленні тротуару.

"Підозрюваний, розуміючи, що роботи з відновлення тротуарів та автодороги не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів", – пояснили правоохоронці.

За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько одного мільйона гривень.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів