USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розбомблений росіянами собор в Одесі реконструюють за підтримки Італії

Відновленням Спасо-Преображенського кафедрального собору займатимуться найкращі італійські архітектори
Зруйнований Преображенський собор у Одесі_4

Зруйнований Преображенський собор в Одесі

Джерело: https://church.ua

Італія та Україна підписали угоду про відновлення Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі, який розбомбила російська армія. Про це сказав віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві.

"2 жовтня Італія підписала угоду про відновлення Одеського собору. Італія буде працювати над реконструкцією. І це – чіткий культурний та політичний меседж для України", – сказав Таяні.

Глава італійського МЗС зазначив, що відновленням собору займатимуться найкращі італійські архітектори. І додав, що Італія хоче підтримати Україну та захистити міжнародне право.

"Звичайно, ми хочемо досягти миру, але неможливо досягти миру без справедливості. Справедливість – це свобода і незалежність України", – прокоментував італійський міністр.

Що передувало?

Нагадаємо, Одеса в ніч на 23 липня зазнала однієї з наймасштабніших атак за увесь час війни. Величезних руйнувань зазнав центр міста. Зруйнований Спасо-Преображенський собор, Будинок вчених та інші історичні будівлі.

Внаслідок атаки 1 людина загинула і близько 20 отримали поранення.

У Повітряних силах повідомили, що російські окупанти в ніч на 23 липня випустили по Одесі 19 ракет різного типу. Силам ППО вдалося збити дев'ять ракет.

Тоді ж Італія висловила готовність долучитися до реконструкції Одеси після російських ракетних атак, зокрема до відновлення частково зруйнованого Спасо-Преображенського собору. 

Новини за темою: "Культуру не можна скасовувати через політичні проблеми". Папа Римський пояснив свою нещодавню заяву про РФ
Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16