USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Культуру не можна скасовувати через політичні проблеми". Папа Римський пояснив свою нещодавню заяву про РФ

Понтифік розповів, що вивчав історію Росії у школі
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Джерело: відкриті джерела

Папа Римський Франциск заявив, що його слова про "велику та освічену" імперію Петра І та Катерини ІІ були невдалими. Про це він розповів журналістам, назвавши свої висловлювання "невдало сформульованими", пише Reuters.

Він наголосив, що не мав на увазі російський імперіалізм, а говорив про культуру країни. Понтифік додав, що його промова з цього приводу була експромтом, а слова про Петра та Катерину спали йому на думку, бо він вивчав історію Росії у школі.

"Російська культура має таку красу, таку глибину. Її не можна скасовувати через політичні проблеми. У Росії були темні політичні роки, але спадщина є, доступна всім", – зазначив Франциск.

Передісторія скандалу

Нагадаємо, наприкінці серпня Папа Римський Франциск у промові до російських католиків закликав їх ніколи не забувати про свою історичну спадщину.

"Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії. Великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури і великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви спадкоємці великої матінки-Росії, йдіть вперед з цим. І спасибі вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами", – заявив тоді понтифік.

Ці слова Папи Римського викликали величезне обурення серед католиків усього світу. В результаті Франциска звинуватили у пропаганді російського імперіалізму.

А в середині червня Понтифік напередодні дня біженця закликав увесь світ не забувати про "багатостраждальну Україну".

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму