USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Російський посол не з'явився в МЗС Польщі після інциденту з ракетою

24 березня ракета РФ залетіла до польського повітряного простору
Сергій Андрєєв
Сергій Андрєєв, посол РФ в Польщі
Джерело: РосЗМІ

Російський посол Сергій Андрєєв не прийшов до Міністерства закордонних справ Польщі. Його викликали туди, оскільки ракета РФ залетіла до польського повітряного простору. Про це повідомляє Sky News.

Заступник голови польського МЗС розповів, що хотіли вручити ноту протесту російському послу Сергію Андрєєву, але він не прийшов до міністерства на виклик. Чиновник уточнив, що ноту протесту передадуть іншим способом.

Андрєєв заявив, що немає доказів, що це була російська ракета

Посол РФ у Варшаві Сергій Андрєєв повідомив, що він відмовився прибути до МЗС Польщі, щоб дати пояснення щодо російської ракети. За його словами, він відмовився від візиту, оскільки немає доказів, що йдеться про російську ракету.

За його словами, він відмовився від візиту, оскільки нібито польська сторона не змогла чітко відповісти, чи зможе вона надати докази, що саме російська ракета 24 березня залетіла на територію Польщі. Саме тому, заявив Андрєєв, він вирішив не їхати до Міністерства закордонних справ.

При цьому російський посол стверджує, що польська сторона нібито досі не надала доказів не лише щодо нещодавнього інциденту, а й про подію 29 грудня, коли кордон Польщі порушила російська ракета. Андрєєв уточнив, що запропонував польській стороні надіслати йому відповідну ноту з кур'єром чи поштою.

Що цьому  передувало

24 березня російські окупанти вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворог використав 29 ракет, запущених з 14 літаків Ту-95МС, та 28 безпілотників.

Одна з ракет залетіла у повітряний простір Польщі. Вона пролетіла над Люблінським воєводством. Країна не спробувала збити ракету, бо нібито була впевнена, що вона повернеться на територію України.

Після цього Міністерство закордонних справ Польщі викликало російського посла Сергія Андрєєва "на килим". При цьому глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс зазначив, що миритися з такими діями Росії не можна і ракету необхідно було збити.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ