USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Російський олігарх Алішер Усманов не зміг домогтися зняття санкцій у Європейському суді

Також суд ЕС відхилив аналогічну апеляцію колишнього першого віцепрем'єра Росії Ігоря Шувалова
Алішер Усманов
Джерело: відкриті джерела

Європейський суд відхилив апеляцію російського магната металургійної та телекомунікаційної галузі Алішера Усманова про зняття європейських санкцій. Про це повідомляє Reuters.

У своєму рішенні додати його до чорного списку в березні 2022 року Євросоюз описав Усманова як людину, що має "особливо тісні зв'язки" з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Він активно підтримував політику російського уряду щодо дестабілізації України", – йдеться в рішенні ЄС про обмеження.

Європейський суд також відхилив аналогічну апеляцію колишнього першого віцепрем'єра Росії Ігоря Шувалова на санкційний список.

Євросоюз охарактеризував його як такого, що "підтримує дії та політику, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України".

Арешт майна Усманова в Україні

Нагадаємо, ще наприкінці 2022 року в Україні арештували майно російського олігарха Алішера Усманова майже на 2 млрд гривень. СБУ спільно з БЕБ виявили підпільні склади РФ, де зберігалося понад 160 тисяч тонн української залізної руди, яку намагалися вивезти до Росії.

Новини за темою: Україна націоналізувала нафтогазові активи російського олігарха Худайнатова на пів мільярда гривень

Як відомо, Усманов перебуває під санкціями США, Великої Британії, Євросоюзу та України. Він шостий у Росії за статками, власник "Металоінвесту" та "МегаФона".

Також варто додати, що після запровадження обмежень його статки впали з 21,6 млрд доларів до 18,9 млрд доларів. Крім того, раніше Німеччина арештувала супер’яхту Усманова Dilbar, її вартість оцінювали у 750 мільйонів доларів.

 
Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам