USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Російське командування під Мар'їнкою свідомо посилає солдатів на забій, щоб виявити вогневі позиції ЗСУ, – NYT

Саме так ПВК "Вагнера" використала ув'язнених під Бахмутом
вагнер
Джерело: відкриті джерела

Російське командування під Мар'їнкою свідомо посилає солдатів на забій, щоб виявити вогневі позиції Збройних сил України. Про тактику російських військових журналістам New York Times розповіли військовослужбовці 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Про тактику росіян

За їхніми словами, росіяни атакують позиції супротивника хвилями. Завдання перших загонів – розкрити вогневі позиції українців, багато солдатів під час її виконання гине. Українці називають їх "м'ясом". Поки бійці ЗСУ знищують супротивника, російські спостерігачі фіксують становище вогневих точок українців. Потім слідує артилерійський чи мінометний обстріл – і нова атака піхоти.

Журналісти пишуть, що російська армія перейшла на цю тактику нещодавно і посилаються на документ Міноборони Росії, який, як стверджують українські військові, був захоплений у росіян. У ньому, зокрема, йдеться про те, що штурмовий взвод може складатися з 12–15 осіб, розбитих на "бойові трійки".

New York Times порівнює тактику росіян з тим, як велися штурмові дії під час Першої світової війни. Журналісти посилаються на книгу французького офіцера Андре Лафарга "Штурм в окопній війні", написану 1917 року.

Раніше західні та українські ЗМІ писали, що схожу тактику під Бахмутом застосовують загони ПВК "Вагнера". Зокрема CNN зазначав, що найманці Євгена Пригожина йдуть на штурм загонами близько десяти осіб. Першими у бій посилають завербованих ув'язнених, втрати у їхніх лавах сягають 80%.

Читайте також:
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist