USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни сконцентрували навколо Кринок близько 10 тисяч осіб і хочуть вибити ЗСУ, – Гуменюк

Ворог дуже потужно бомбардував цей регіон
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Російське окупаційне військо намагається вибити українських захисників із села Кринки, що на Херсонщині. Нині окупанти сконцентрували всі свої сили, а це близько 10 тисяч особового складу, розповіла в ефірі національного телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, Сили оборони продовжують виконувати у Кринках бойову роботу. Однак росіяни намагаються вибити українські підрозділи звідти.

"Там фактично вже немає жодного вцілілого будинку, працюють артзасоби однієї та іншої сторони. Крім того, ворог дуже потужно бомбардував цей регіон", – сказала начальниця пресцентру.

Гуменюк зауважила, що нині навколо Кринок сконцентрували близько 10 тисяч росіян.

Обстановка на Херсонщині

За попередню добу Сили оборони знищили "Панцир" та вісім крупнокаліберних гармат ворога на Херсонщині.

"Вночі ворог спробував двічі штурмувати, але марно. Зазнавши втрат, вони повернулися на свої вихідні позиції, втративши п'ять осіб. Росіяни завдяки діям ЗСУ залишилися без 10 автівок та постійно втрачають свої пункти боєпостачання", – додала начальниця пресцентру.

Новини за темою: Російські десантники зазнали величезних втрат під Кринками на Херсонщині

Територія поблизу Кринок може стати базою для українського ударного плацдарму

Кринки, Піщанівка та Підстепне, які зараз контролюються Збройними силами України, дошкульно впливають на мобільність російських окупаційних військ, які могли доволі легко перекидати відповідні ресурси, наприклад, з Нової Каховки до Олешок. Про це в ефірі UWN заявив експерт із питань національної безпеки Іван Варченко.

"50 кілометрів між цими великими населеними пунктами – і один, і другий можуть стати базою для українського ударного плацдарму. Тому перекидати сили окупанти зараз не можуть, бо єдина дорога для росіян, якою вони могли перекидати ці сили між населеними пунктами, знаходиться під вогневим контролем українців", – уточнив Варченко.

І зазначив, що росіянам на лівобережжі дуже важко, бо в них "кульгає логістика".

Що відомо про село Кринки?

Кринки розташовані неподалік берега Дніпра і є частиною Олешківської міської територіальної громади. Населення, згідно з переписом 2001 року, складало 991 особу.

Назва села походить від великої кількості колодязів у цій місцевості.

Село пережило підтоплення після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС. Населений пункт був захоплений ЗС РФ на початку великої війни. Проте згодом ці позиції зайняли ЗСУ.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням