USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Територія поблизу Кринок може стати базою для українського ударного плацдарму, – експерт

Кринки – це крайня північна точка українських Сил оборони, які тримають плацдарм на лівому березі Дніпра
Іван Варченко - Експерт із питань національної безпеки UWN
Іван Варченко - Експерт із питань національної безпеки
Джерело: скріншот

Кринки, Піщанівка та Підстепне, які зараз контролюються Збройними силами України, дошкульно впливають на мобільність російських окупаційних військ, які могли доволі легко перекидати відповідні ресурси, наприклад, з Нової Каховки до Олешок. Про це в ефірі UWN заявив експерт із питань національної безпеки Іван Варченко.

"50 кілометрів між цими великими населеними пунктами – і один, і другий можуть стати базою для українського ударного плацдарму. Тому перекидати сили вони (окупанти, – ред.) зараз не можуть, бо єдина дорога для росіян, якою вони могли перекидати ці сили між одним і другим населеним пунктом, на сьогоднішній день знаходиться під вогневим контролем українців", – уточнив він.

Варченко зазначив, що рашистам на лівобережжі дуже важко, бо в них кульгає логістика.

"З іншого боку, вони так само усвідомлюють, що коли українці візьмуть Олешки чи Нову Каховку, – саме ці населені пункти стануть місцями, де будуть формуватися ударні угруповання українців для подальшого розгортання наших наступальних дій. Звичайно, вони усвідомлюють, що таким чином це стане другим фронтом і саме тому, саме маленькі Кринки – дачне невелике селище на лівому березі Дніпра – стануть цілою темою для російського диктатора Путіна, який змушений був згадувати цей героїчний населений пункт", – каже експерт.

Він додав, що Кринки – це крайня північна точка українських Сил оборони, які тримають плацдарм на лівому березі Дніпра. 

Що відомо про село Кринки?

Кринки розташовані неподалік берега Дніпра і є частиною Олешківської міської територіальної громади. Населення, згідно з переписом 2001 року, складало 991 особу. Назва села походить від великої кількості колодязів у цій місцевості.

Село пережило підтоплення після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС. Населений пункт був захоплений ЗС РФ на початку великої війни. Проте згодом ці позиції зайняли ЗСУ.

Російські десантники зазнали величезних втрат під Кринками

Раніше повідомлялося, що дивізія російських десантників зазнала надзвичайно великих втрат під час спроби вибити українські сили біля села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області, попри те, що російський диктатор Володимир Путін заявляє протилежне.

За даними британських аналітиків, після цього інциденту російські військові блогери закликали командувача групи військ "Дніпро" генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки