USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російські десантники зазнали величезних втрат під Кринками на Херсонщині

Російські військові блогери закликали командувача групи військ "Дніпро" генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Дивізія російських десантників зазнала надзвичайно великих втрат під час спроби вибити українські сили біля села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області, попри те, що російський диктатор Володимир Путін заявляє протилежне. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

"На початку грудня 2023 року новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ) з високою ймовірністю зазнала надзвичайно великих втрат і не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту в Херсонській області", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра. За повідомленнями, 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія погано підтримувалася авіацією й артилерією, а багато військовослужбовців, скоріш за все, були недосвідченими.

За даними британських аналітиків, після цього інциденту російські військові блогери закликали командувача групи військ "Дніпро" генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку.

"Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ", – вважають у британській розвідці.

Що відомо про село Кринки?

Кринки розташовані неподалік берега Дніпра і є частиною Олешківської міської територіальної громади. Населення, згідно з переписом 2001 року, складало 991 особу. Назва села походить від великої кількості колодязів у цій місцевості.

Село пережило підтоплення після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС. Населений пункт був захоплений ЗС РФ на початку великої війни.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням