USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни прибрали два своїх кораблі з бухти Феодосії

Через серпанок і велику відстань ідентифікувати кораблі не було можливості
бухта в Феодосії
Кораблі у Феодосії
Джерело: Крим.Реалії

Росіяни прибрали два своїх кораблі з бухти Феодосії, що в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомило видання "Крим.Реалії".

За інформацією, обидва кораблі рушили у відкрите море через кілька годин після удару по ВДК "Новочеркаськ".

"Через серпанок і велику відстань ідентифікувати кораблі не було можливості, однак, судячи з розмірів, йдеться про один військовий корабель і один військовий катер ЧФ Росії", – йдеться у дописі.

Що передувало?

У ніч на 26 грудня у Феодосії унаслідок ракетного удару ЗСУ знищили великий десантний російський корабель "Новочеркаськ". Про це повідомив командувач Повітряних сил України Микола Олещук.

"А флоту на Росії стає все менше! Цього разу слідом за флагманом ЧФ РФ – крейсером "Москва" – прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ", – заявив Олещук.

Пізніше в Повітряних силах уточнили, що корабель був уражений крилатими ракетами.

Варто зазначити, що "Новочеркаськ" не вперше перебуває під ударом ЗСУ. Минулого року 24 березня українські війська завдали удару по російських кораблях в акваторії Бердянська. Тоді корабель зазнав незначних пошкоджень, які йому дозволили залишити гавань і прийти на ремонт до тимчасово окупованого Севастополя.

Згодом начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу Київ 24 сказала, що у Феодосії міг бути пошкоджений ще один російський корабель.

"Нам потрібна дорозвідка у Феодосії та отримання вичерпної інформації по усіх уражених цілях. Цілком ймовірно, що був пошкоджений ще один корабель, адже в портовій інфраструктурі все знаходиться близько", – пояснила вона.

Нагадаємо, у листопаді ЗСУ уразили російський військовий корабель "Аскольд" під час атаки на завод "Залив" у тимчасово окупованій Керчі. 

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську