USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни намагаються прорвати оборону в районі Часового Яру й ситуація напружена, – Сирський

За результатами роботи на Бахмутському напрямку командувач ухвалив низку рішень
ЗСУ
На фронті
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ворог намагається прорвати українську оборону в районі Часового Яру на Донеччині та вдається до локальних дій малими штурмовими групами під прикриттям дронів та артилерії. Про це розповів генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, який вкотре відвідав військові частини та підрозділи, які тримають оборону на Бахмутському напрямку.

За словами Сирського, окупанти широко застосовують дрони-камікадзе та використовують засоби радіоелектронної боротьби.

"Ситуація напружена, вимагає постійного контролю за обстановкою та оперативного ухвалення рішень безпосередньо на місцях", – заявив генерал-полковник.

Крім того, командувач заслухав командирів бригад щодо актуальної обстановки, провів оцінку ефективності вогневого ураження та розглянув нові способи підвищення вогневих спроможностей військ ЗСУ.

"За результатами роботи на Бахмутському напрямку ухвалив низку рішень. Зокрема, щодо зосередження основних зусиль на загрозливих напрямках та застосування маневру вогневими засобами", – додав Сирський.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

На Бахмутському напрямку Сили оборони за добу відбили вісім атак окупантів неподалік Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

"Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави", – зазначили в Генштабі.

Новини за темою: Окупантам не вдається блокувати Куп'янськ, незважаючи на активні спроби, – Сирський

Раніше

Ми повідомляли, що російські та українські війська продовжували позиційні бої на північ і південь від Бахмута, але підтверджених змін лінії фронту не було, вказували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Хромового та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

"Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що підрозділи російського 1307-го мотострілецького полку Територіальних військ Росії (6-та мотострілецька дивізія, 3-й АК) та 72-ї окремої мотострілецької бригади (3-й АК) марно намагалися захопити панівні висоти на північний захід від Кліщіївки, атакуючи на північний захід і на схід від населеного пункту, але російські війська просунулися до цих висот всього на пару сотень метрів", – йшлося в дописі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат