USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Росія змоделювала запуск гіперзвукової ракети у водах Атлантики: Що відомо

Чи був фізичний пуск, невідомо
російський корабель
Джерело: відкриті джерела

Російський військовий корабель відпрацьовував удар по морській цілі на відстані понад 900 кілометрів. Чи був фізичний запуск ракети, наразі невідомо, повідомляють у місцевому міноборони.

Російський фрегат "Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков" провів навчання із застосування гіперзвукової крилатої ракети "Циркон" шляхом компʼютерного моделювання. Це відбулося в західній частині Атлантичного океану.

Фрегат відпрацював ракетний удар по морській цілі, "що імітує корабель умовного супротивника" на відстані понад 900 кілометрів.

"Адмірала Горшкова" у навчаннях супроводжував середній морський танкер "Кама".

Новини за темою: У Дніпрі знайшли і знешкодили коригувальників російських ракетних ударів

У російському оборонному відомстві також повідомили, що в лютому біля узбережжя Південно-Африканської Республіки (ПАР) планують проведення низки спільних навчань з військово-морськими силами Китаю та ПАР.

Що відомо про "Циркон"

Гіперзвукова ракета "Циркон" заявлена Росією як новітнє озброєння, якому "аналогів немає". Перший пуск, за офіційною інформацією, було зроблено у жовтні 2020 року, а випробувальних пусків – загалом менше десятка.

Ось що заявляє про ракету агресор:

  • гіперзвукова протикорабельна крилата ракета, призначена для ураження кораблів та наземних об’єктів;
  • має повітряно-ракетний двигун і здатна маневрувати;
  • вага бойової частини – 300–400 кг;
  • дальність польоту – до 1000 км;
  • розвиває швидкість до 9 Маха (близько 2,7 км/с) (власне, тому її і називають гіперзвуковою);
  • "Циркон" не здатні перехопити будь-які системи ППО та ПРО.

Але експерти ставляться до заявлених характеристик "Цирконів" зі значним скепсисом.

Аналітики спеціалізованого українського видання Defence Express, проаналізувавши їх та наявну інформацію, дійшли, зокрема, такого висновку – швидкість ракети на термінальній ділянці значно менша заявленої.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину