USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Росія зарахувала Угорщину до недружніх країн

Всього Росія визнала "недружніми" ледь не третину країн світу
Угорщина росія путін орбан
Джерело: EPA

Росія зарахувала Угорщину до недружніх країн. Це сталось через те, що Будапешт приєднався до антиросійських санкцій, введених за війну РФ в Україні, повідомив посол РФ в Угорщині Євген Станіславов, якого цитують російські ЗМІ.

"Факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати", – заявив він.

Відповідно, після зарахування Угорщини до категорії недружніх Росії країн Москва тепер зможе застосовувати санкції у відповідь, додав Станіславов.

Скільки всього країн Росія визнала "недружніми"

Всього у світі нараховується 195 країн. Смішно, але ледь не третина з них визнана Росією недружніми.

До переліку увійшли:

Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія, включаючи Джерсі, Ангілью, Британські Віргінські острови, Гібралтар, держави – члени Європейського Союзу (їх 28, – ред.), Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія, Японія.

Новини за темою: Попри ордер Міжнародного кримінального суду Угорщина не заарештовуватиме Путіна, – офіс Орбана

Пізніше цей перелік був ще доповнений. До нього увійшли острови Гернсі та Мен, які підтримали санкції, введені Великою Британією щодо Росії, російських громадян та компаній, а також Багамські острови; 11 Британських територій, які підтримали санкції, запроваджені Великою Британією щодо Росії. Це Бермуди, Британська антарктична територія, Британська територія в Індійському океані, острови Кайман, Фолклендські острови, Монтсеррат, острови Піткерн, острови Святої Олени, Вознесіння і Трістан-да-Кунья, Південна Георгія та Південні Сандвічеві острови, Акротирі та Декелія, Теркс та Кайкос.

Чому Угорщина наполегливо підтримує Росію

Все просто. Головне питання – енергоносії. Адже Угорщина дуже залежить від Росії в питанні їх поставки. І за останнє десятиліття очільники країни не зробили нічого для того, щоб посилити свою енергетичну безпеку і диверсифікувати джерела отримання енергоносіїв.

Відповідно, якщо "Газпром" зупинить енергопостачання для Угорщини, то країні загрожуватиме економічна катастрофа, адже швидко отримати нові джерела поставок енергоносіїв буде неможливо.

Новини за темою: Угорщина не підтримає рух України до ЄС через закон про освіту, – Сійярто

Друге питання – особисті зв'язки. Так, ще восени минулого року стало відомо, що син керівника Служби зовнішньої розвідки Росії (СВР) Сергія Наришкіна, не тільки має постійний дозвіл на проживання в Угорщині, але й живе у розкішній квартирі, власником якої є компанія, близька до Антала Рогана. А він є головою відомства прем'єра країни Віктора Орбана.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський