USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія зарахувала Угорщину до недружніх країн

Всього Росія визнала "недружніми" ледь не третину країн світу
Угорщина росія путін орбан
Джерело: EPA

Росія зарахувала Угорщину до недружніх країн. Це сталось через те, що Будапешт приєднався до антиросійських санкцій, введених за війну РФ в Україні, повідомив посол РФ в Угорщині Євген Станіславов, якого цитують російські ЗМІ.

"Факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати", – заявив він.

Відповідно, після зарахування Угорщини до категорії недружніх Росії країн Москва тепер зможе застосовувати санкції у відповідь, додав Станіславов.

Скільки всього країн Росія визнала "недружніми"

Всього у світі нараховується 195 країн. Смішно, але ледь не третина з них визнана Росією недружніми.

До переліку увійшли:

Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія, включаючи Джерсі, Ангілью, Британські Віргінські острови, Гібралтар, держави – члени Європейського Союзу (їх 28, – ред.), Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія, Японія.

Новини за темою: Попри ордер Міжнародного кримінального суду Угорщина не заарештовуватиме Путіна, – офіс Орбана

Пізніше цей перелік був ще доповнений. До нього увійшли острови Гернсі та Мен, які підтримали санкції, введені Великою Британією щодо Росії, російських громадян та компаній, а також Багамські острови; 11 Британських територій, які підтримали санкції, запроваджені Великою Британією щодо Росії. Це Бермуди, Британська антарктична територія, Британська територія в Індійському океані, острови Кайман, Фолклендські острови, Монтсеррат, острови Піткерн, острови Святої Олени, Вознесіння і Трістан-да-Кунья, Південна Георгія та Південні Сандвічеві острови, Акротирі та Декелія, Теркс та Кайкос.

Чому Угорщина наполегливо підтримує Росію

Все просто. Головне питання – енергоносії. Адже Угорщина дуже залежить від Росії в питанні їх поставки. І за останнє десятиліття очільники країни не зробили нічого для того, щоб посилити свою енергетичну безпеку і диверсифікувати джерела отримання енергоносіїв.

Відповідно, якщо "Газпром" зупинить енергопостачання для Угорщини, то країні загрожуватиме економічна катастрофа, адже швидко отримати нові джерела поставок енергоносіїв буде неможливо.

Новини за темою: Угорщина не підтримає рух України до ЄС через закон про освіту, – Сійярто

Друге питання – особисті зв'язки. Так, ще восени минулого року стало відомо, що син керівника Служби зовнішньої розвідки Росії (СВР) Сергія Наришкіна, не тільки має постійний дозвіл на проживання в Угорщині, але й живе у розкішній квартирі, власником якої є компанія, близька до Антала Рогана. А він є головою відомства прем'єра країни Віктора Орбана.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації