USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів

Росіяни вже використовували Білорусь для завдання ракетних ударів по Україні
Російська авіація
Джерело: Мілітарний

Росія може вдарити по українських містах авіацією з білоруської території. Про це в ефірі телемарафону заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Ми вже бачили, як так званий білоруський президент надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Звісно, що ми не виключаємо авіаційного застосування з їх території", – зауважує Євлаш.

За його словами, оскільки російська авіація за досить короткий час може переміщатися на великі відстані та проводить навчання на території Білорусі, використовуючи її аеродроми, – загроза існує.

"Тому, звичайно, загрозу Білорусь несе. І в тому числі різного типу. Як ракетних, так і бомбових ударів. Тому ми готові до різного розвитку подій, ми слідкуємо за переміщенням літаків, їх зльотами, використовуємо наші розвіддані та партнерів", – зазначив речник Повітряних сил ЗСУ.

Зеленський відкидає загрозу з Білорусі, але фортифікації будуємо

Україна будує фортифікаційні укріплення по всій лінії фронту та на кордоні з Білоруссю. Попри знищення ядра російської армії, це потрібно робити.

"У нас є три лінії оборони, фортифікації будуються – це три лінії проти ворога в окремих областях нашої держави, контактних лініях, лініях сходу нашої держави, півдня", – повідомив глава держави.

За його словами, також працюють і по півночі.

"Потрібно робити. Ніхто не говорить, що вони спроможні прийти з Білорусі. Ми вважаємо, що ядро російської армії було знищено, але тим не менш ми для себе будуємо фортифікаційні споруди. Це окрема велика робота", – пояснив президент.

Своєю чергою речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що зараз ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Нині ЗСУ здійснюють інженерне облаштування безпосередньо по лінії кордону. Також підрозділами ДПС та інших складових Сил оборони укріплюється і прикордоння у фортифікаційному відношенні для того, щоб всі наші захисники мали можливість відбити будь-яку атаку, якщо така знову відбудеться. Укріплення відбувається по всій протяжності кордону з Білоруссю – від Волині до Чернігівщини.

Днями президент Білорусі Олександр Лукашенко побував у прикордонному місті Гродно і заявив, що Білорусь все ж таки готується до війни, хоч і не хоче воювати.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги