USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кібератаки на органи влади: В Україні від початку року нейтралізували майже 4 тис. ударів від росіян

Зазвичай такими "точками входу" для російських хакерів є публічно доступні сервіси
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Кіберфахівці Служби безпеки України системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року нейтралізували майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури країни, поінформували в пресслужбі СБУ.

У відомстві кажуть, що більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури.

"Зазвичай такими "точками входу" для російських хакерів є публічно доступні сервіси, насамперед – електронна пошта", – йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці вкотре відпрацювали алгоритми спільних дій щодо реагування та мінімізації негативних наслідків відповідних кібератак.

Новини за темою: В Україну прибули 43 американські кіберфахівці для боротьби з російськими хакерами

Для посилення міжвідомчої взаємодії СБУ під'єднала електронні системи понад 1 тис. 700 представників урядових структур і стратегічно важливих об’єктів до платформи обміну інформацією про виявлені кіберінциденти MISP-UA.

Раніше

Нещодавно Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на співробітника ФСБ РФ, який працював із хакерським угрупованням Armagedon для здійснення кібератак на українські ресурси. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, звинувачений – колишній співробітник СБУ, який після анексії Криму у 2014 році зрадив присягу й залишився служити в Сімферополі у лавах ФСБ РФ.

Відтоді допомагав російській спецслужбі вести підривну діяльність проти України.

Зокрема, колишній кримський правоохоронець взаємодіяв з хакерами з Armagedon, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.

Нагадаємо, ми писали, що російські військові хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів, намагаючись викрасти конфіденційну інформацію з поля бою, яка могла б допомогти Кремлю у війні проти України.

Також повідомлялось, що Служба безпеки України на початку серпня цього року викрила спроби російських спецслужб проникнути в електронну систему планування операцій Збройних сил України. Дії російських хакерів заблокували.

Новини за темою: "Війна в кіберпросторі ніколи не закінчиться": Як з'ясувати, чи стежать за вашим телефоном і що потім робити?
Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело