USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія та Китай вперше в історії направили найбільшу флотилію кораблів до берегів США, – WSJ

Американські патрулі спостерігали за суднами, однак не розцінювали їх як загрозу
США
Джерело: відкриті джерела

Росія та Китай направили до узбережжя Аляски свої військово-морські сили. Вони підійшли до узбережжя США цього тижня, повідомляє The Wall Street Journal.

У ВМС країни заявили, що це була найбільша в історії флотилія чужих суден, які коли-небудь підходили до берегів Америки.

За даними одних посадовців, загалом було 11 російських і китайських кораблів. За ними стежили чотири американські есмінці та літаки P-8 Poseidon.

Новини за темою: Україна оголосила про військову загрозу в акваторії шести портів РФ. Експерт пояснив на що очікувати

"Це вперше в історії. Враховуючи контекст війни в Україні та напруженість навколо Тайваню, цей крок є дуже провокаційним", – заявив капітан ВМС у відставці Брент Садлер.

Водночас представник Північного командування США розповів, що американський патруль не розцінював це як загрозу.

А сенатор Ден Салліван, який балотувався саме з Аляски, заявив, що російсько-китайський патруль був нагадуванням про те, що США вступили в "нову еру авторитарної агресії".

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця