USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія сховала 90% своїх літаків на військові бази, щоб не дістали ATACMS

На фоні цієї ситуації деякі американські чиновники зробили висновки, що тепер ці ракети США стали менш ефективними
Російська авіація
Джерело: Мілітарний

Американська розвідка дізналася, що після того як Україна почала отримувати ракети ATACMS, Росія перемістила 90% своїх літаків за межі дії радіусу ракети. Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на одного з американських чиновників.

Видання зазначає, що, не дивлячись на заклики України до США, скасувати заборону на використання ATACMS у Росії, адміністрація Байдена не планує змінювати свою позицію.

Американський чиновник пояснив, що використання ракет ATACMS матиме мінімальний вплив на РФ. За його словами, більш ефективним буде ураження цілей безпілотниками власного (українського, – ред.) виробництва.

Нещодавно західні ЗМІ писали, що Сполучені Штати Америки не дозволяють Україні використовувати надану США зброю далекого радіусу дії, зокрема ракети ATACMS в межах Курської області.

У ніч на 14 серпня підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних сил України спільно зі Службою безпеки і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ.

Днями президент України Володимир Зеленський показав ракету-дрон вітчизняного виробництва "Паляниця", яку Сили оборони вперше застосували проти російських окупантів 24 серпня.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP