USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Генштаб офіційно підтвердив, що Україна вразила відразу чотири військових аеродроми у РФ

Йдеться про летовища Халіно, Саваслєйка, Борисоглєбськ та Балтимор
Борисоглєбськ
Наслідки ураження аєродрому "Борісоглєбськ"
Джерело: Радіо Свобода

В українському Генштабі офіційно підтвердили, що наші Сили оборони вразили відразу чотири військових аеродроми на території РФ. Про це йдеться у Facebook.

"У ніч на 14 серпня підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних сил України спільно зі Службою безпеки України і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ", – зазначається в повідомленні.

Йдеться про летовища Халіно, Саваслєйка, Борисоглєбськ та Балтимор.

Новини за темою: Два військових аеродроми в Криму вже залишились без літаків, – ВМС

Там окупанти тримають винищувачі Су-34, Су-35 та авіаційну техніку.

Найбільше постраждали склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження.

ЗСУ планують повністю знищити Халіно

12 серпня Forbes писав, що в планах України є знищення авіабази Халіно в місті Курськ, яка є найближчим військовим аеродромом до міста Суджі.

Халіно розташоване всього за 104 км від кордону, що робить його доступним для широкого спектру української зброї глибокого удару, включаючи балістичні та крилаті ракети та вибухові безпілотники. З лютого 2022 року українці кілька разів били по базі.

Там дислокується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ВПС Росії. Зокрема там розміщено 24 винищувачі-бомбардувальники Су-30СМ, які можуть нести бомби КАБ вагою до трьох тонн і дальністю більш ніж 40 км.

Удар по Саваслєйці

Атака відбулась 14 серпня. Місцеві повідомляють, що було 10 прильотів.

Саме з цієї авіабази підіймаються літаки МіГ-31К, які є носіями ракет "Кинджал".

Відомо, що українські дрони точно уразили й знищили склад з паливно-мастильними матеріалами. 

Борисоглєбськ

14 серпня українські дрони уразили північно-західну частину летовища – зокрема, було зруйновано кілька ангарів.

Борисоглєбськ використовується ВПС Росії, там, зокрема, базуються літаки Су-25, Су-30, Су-34 та Су-35. Також там знаходиться технічно-експлуатаційна частина, яка займається ремонтом та обслуговуванням літаків.

Балтимор

Там стоять Су-34, які скидають КАБи на Харківщину.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP