USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Росія може розпочати наступ на двох напрямках на річницю вторгнення, – Резніков

За словами міністра оборони, росіяни люблять символічність
Резніков
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав країни НАТО до нової військової допомоги, оскільки найближчим часом очікує наступу російської армії. Про це він заявив в ефірі BFMTV.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни, – ред.) живуть символізмом, вони можуть щось спробувати близько 24 лютого…", – зазначив він. 

При цьому наголосив, що росіяни мобілізували 500 тисяч солдатів. 

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", – пояснив міністр оборони. 

Резніков вважає, що збройні сили Росії "можуть почати наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь". 

Це сценарій, до якого готується Україна і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

Раніше

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україна готується до великої ескалації з боку Росії. За його словами, найважчі бої ще попереду, і наступні кілька місяців будуть вирішальними.

"Ми пройшли через великий важкий період, але я усвідомлюю, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", – зазначив він.

В ISW наприкінці січня називали напрямок, з якого Росія може розпочати свій наступ. На думку аналітиків, це може бути Луганська область. 

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів